Инвеститор в Младост ще съди Столичната община

18:48, 22 юни 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната община може да бъде осъдена от инвеститор. Това се коментира днес из коридорите на сградата на Московска 33. Иск срещу местната власт ще подаде Изабела Сярова, която е инвеститор и собственик на терен в Младост 1

Именно нейното желание за строеж доведе до протести и оставката на кмета и избора на настоящия Десислава Иванчева. Иванчева, която бе начело на недоволството и от която се отрекоха всички, подкрепили я при избора и за кмет ще трябва да поеме удара от съдебните битки, смятат общински съветници.

Сярова, която има разрешение за строеж на малка сграда срещу бл. 64 в Младост 1 възнамерява да заведе дело за пропуснати ползи в размер на над 1 млн. лева. Първоначално Иванчева издаде заповед за забрана на строежа, а след това втора с разрешение да се строи. Докато вървят процедурните битки, инвеститорът обжалва първата заповед и очаква съдът да се произнесе до месец. 

"Цялата идея е, че трябва да има справедливост. Да, ще заведа иск, защото Иванчева неправомерно спря моя обект през февруари. Двете заповеди си противоречат", заяви Сярова пред България он еър.

Според общински съветници, инвеститорът и собственикът на терен има големи шансове да осъди общината заради недомислията на Десислава Иванчева. В Младост се е надигнало недоволство срещу настоящият кмет заради уволненията в общинската администрация и дадените разрешителни за строеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама