Студенти по право посетиха Софийска апелативна прокуратура в Деня на отворените врати

18:56, 22 юни 17 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подчертан интерес към Деня на отворените врати, който се проведе в Апелативна прокуратура – София, проявиха студенти от юридическите факултети на Университета за национално и световно стопанство и Софийския университет. 

С „Добре дошли“ посрещна бъдещите прависти заместник-апелативен прокурор Галина Стоянова, която представи основните функции на САП и предразположи гостите към дискусия.

Говорителят на САП - прокурор Искра Колева, запозна студентите със структурата и организацията на Софийския апелативен район, неговата специфика и териториален обхват. Специално внимание беше отделено на статута на по-горестоящата прокуратура, каквато е САП, компетентността на държавното обвинение на окръжно и районно ниво, както и на наказателните производства, взети на специален надзор.

По време на събитието студентите отправиха конкретни въпроси за провеждането на конкурсите за прокурорски помощници и младши магистрати, за придобиването на практически опит в наказателното право. Сред обсъжданите теми бяха дела, водени срещу магистрати и тези, свързани с корупция, както и действащата нормативна уредба относно този вид престъпления.

Студентите се запознаха с организацията на работата на Софийската апелативна прокуратура, като заедно със съдебния администратор Марияна Зарева посетиха работните места на държавните обвинители, регистратурата и деловодството, където придобиха представа за начина на разпределението делата и тяхната обработка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама