Избраха Александър Везенков в Драфта на НБА като кипърец

12:19, 23 юни 17 / Спорт 25 428 Шрифт:
Автор:

Александър Везенков е вторият български баскетболист след Георги Глушков, който може да заиграе в първенството на НБА. Тази нощ той бе харесан под №57 от Бруклин Нетс по време на Драфта на „извънземните“. Везенков е посочен като кипърец, заради двойното му гражданство, тъй като е роден в Никозия.

Сайтът на отбора съобщава, че още през март главният мениджър на Нетс Шон Маркс е бил в Испания, за да проследи лично изявите на българина.

Бруклин Нетс избра още под №22 Джарет Алън и под №27 французинът Кайл Кюзма.

Тази година сред посочените в Драфта има 11 европейски баскетболисти – освен Везенков и Кюзма още сърбинът Огнен Ярамаз, словенецът Влатко Чанчар, латвиецът Анджей Пасечникс, натурализираният грък Тайлър Дорси, финландецът Лаури Марканен, германецът Айзея Хартелщайн, французинът Фран Нтиликина, израелецът Ти Джей Лийв, британецът Оу Лийв Джинуноби

Везенков в момента е в Орландо, но се очаква в началото на месеца да се включи в подготовката на националния ни отбор.

„Това е отлична новина. В НБА търсят точно такива момчета като Везенков – на тази възраст и с такива баскетболни умения“, каза за Топновини шефът на Българската федерация по баскетбол и и първи източноевроепйски играч в НБА. Според него ако 21-годишният Алекс реши да замине отвъд океана, то 2-годишния договор с „Барселона“, с който българинът направи много силен сезон, не би трябвало да му бъде проблем. „Сигурно в договора с испанците има някаква клауза, а и евентуално това може да му струва не повече от половин милион долара неустойка, което няма да бъде проблем след подписване с Нъгетс“, смята Глушков.

 

 

 

 

 

Топ Новини София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама