Електронни учебници и за осмокласниците

13:49, 23 юни 17 25 445 Шрифт:
Автор:

Още в началото на август електронните учебни за осми клас ще бъдат готови, обещават от Министерството на образованието и науката (МОН). До сега с такива помагала разполагаха единствено учениците от първи до седми клас.

Електронните учебници ще са в действие заедно с печатните издания. Те са дигитални варианти на печатните и изцяло покриват изискванията на МОН за съдържание и отговарят на учебната програма. Приемат се изключително с интерес от подрастващите, защото, според специалисти, съдържат активни 3D анимации, атрактивни упражнения, видеоклипове и различни образователни игри.

Като първи етап от процедурата за оценяване е одобрението на над 20 проекта за нови учебници. Отново почти по всички предмети има най-малко по два учебника и преподавателите ще могат да направят личен избор за постигане на добър резултат. В процедурата участват и четири проекта по чужди езици – два по английски и по един по немски и френски.

Няма да бъде нарушена практиката и според постановление на МС в изпълнение Закона на предучилищното и училищно образование право на безплатни учебници или учебни комплекти по общообразователните предмети ще имат учениците от първи до седми клас. Учебниците за осми клас ще се купуват. По тази причина освен цветните издания, ще има и по-евтини черно-бели.

Вторият важен етап е, когато учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават през 2017-2018 г. Оценката „приложим“ изисква 50% одобрение. От „Просвета“ обещават, че всички учебници ще бъдат готови в срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама