Започва реконструкция на стария мост "Чавдар"

17:07, 23 юни 17 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва  ремонт цялостната реконструкция на стария мост "Чавдар" от понеделник, 26 юни. Строителните дейности ще продължат два месеца, до края на август. Ще бъде създадена временна организация на придвижване. Движението на превозните средства и градския транспорт ще се пренасочи изцяло по новия мост "Чавдар", който е ремонтиран преди шест години, съобщиха от Столична община.

След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото наследство на София - "Западна порта на Сердика", изпълняваме основен ремонт на пътната настилка на ул."Вашингтон" в участъка от ул."Трапезица" до ул."Пиротска". Като завършек на археологическия парк участъкът от ул."Вашингтон" ще се превърне в пешеходна зона, която се свързва ул."Пиротска". Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев провериха възстановяването на паважната настилка по ул."Вашингтон". Присъстваха и кметът на район "Възраждане" Савина Савова и зам.-кметът доц.д-р Тодор Чобанов.

Извършва се цялостен ремонт на ул."Вашингтон" в участъка между ул."Трапезица" и ул."Пиротска". Улицата беше изцяло укрепена по проекта за изпълнение на Западна порта по Норвежкия механизъм. Изграден е нов водопровод и сега се ремонтира пътното платно. Изпълнява се нова пътна основа и се възстановява паважната настилка с едър гранитен паваж. Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, изградени са нови улични оттоци.

Новият археологически парка "Западна порта на Сердика" е отворен за посетители от 9.00 до 21.00 часа. За да се запази характера на историческия център на града Фандъкова е възложила на главния архитект на София да бъде направен силуетен план на сградите по ул. "Вашингтон". 

Предвижда се ремонтът на ул."Вашингтон" да приключи за около месец. Заедно с тази улици досега са ремонтирани около 24 малки улици в квартали на града, както и цялостно тротоари по 26 улици. Те са в райони като "Лозенец", "Оборище", "Надежда", "Триадица", "Младост", "Искър", "Студентски" и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама