В НСА ще обучават журналисти да спортуват на Международния олимпийски ден

17:40, 23 юни 17 / Спорт 25 403 Шрифт:
Автор:

С демонстративни състезания по голф, ролери, плажен волейбол, футбол на малки вратички, спортно катерене и др. ще бъде наситена програмата утре в Националната спортна академия (НСА) по време на отбелязването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец, съобщават от БОК. 

Голфът отново е в олимпийското семейство от игрите в Рио, а катереното е нов спорт, предвиден в програмата на олимпиадата в Токио през 2020 г. и на Третите младежки олимпийски игри догодина в Аржентина.

На журналистите ще бъде обърнато специално внимание и ще получат първи урок по някои от спортовете.

От сутринта ще започнат и състезанията, в които ще участват студенти от Спортната академия. В 12 ч. пред административната сграда по традиция ще се съберат много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, които ще посрещнат символичния Олимпийски огън, пренесен с щафета, тръгнала от Арката на НСА.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов връчи специален плакет с подписите на повечето от 500-те участници на юбилейния десети олимпийски фестивал, завършил наскоро в Албена, на изпълнителния директор Fibank, която повече от 11 години е сред основните спонсори на БОК. 

На тържеството присъства и двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която свърза олимпийския празник с рождения си ден. Тя отправи послание към бизнеса и цялото общество да подкрепят спорта, за да се чува по-често химна ни на големи първенства.

Международният олимпийски ден се чества с решение на МОК от януари 1948 г., когато цяла Европа се съвзема от пораженията по време на Втората световна война.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама