Боршош започна уволнения в НДК

14:23, 24 юни 17 25 594 Шрифт:
Автор:

Директорът на НДК  Мирослав Боршош е започнал да уволнява дългогодишни служители на Двореца. Вчера около 16.00 ч. са връчени заповедите на двама души. Едната от отстранените, която се свърза с екипа ни, е деловодителка. 

"Тези служители не отговарят на изискванията за заемане на длъжностите", обясниха от НДК. От там уточниха, че всяка компания или дружество има право да води собствена политика по развитие на човешките ресурси.

Единият от служителите е защитен от Закона и със сигурност ще съди НДК. Много министри трябва да последват Боршош и да си уволнят деловодителките без висше образование и без език, препоръчват отстранените от Боршош.

Засега не е ясно колко още служители на НДК ще бъдат уволнени, но със сигурност има напрежение, което ескалира в навечерието на европредседателството ни догодина, чийто домакин ще бъде именно НДК, казват работещи в Двореца. 

Те твърдят, че уволненията са разплата заради започналите финансови проверки в подопечното на Боршош дружество. Директорът имал съмнения, че някой от хората е изнесъл документи към прокуратурата и сега ги премахва, коментират из коридорите на НДК.

В ход е ремонт на площада пред сградата на НДК. Както Topnovini.bg вече съобщи, прави се реконструкция на пространството, известно като площад „България“

Срокът за завършване на обекта е до края на годината, но се очаква да приключи до есента. Инвестицията е около 5 млн. лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама