Слагат асансьор на подлеза на бившия хотел "Плиска" 

15:46, 24 юни 17 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Усилен ремонт кипи на подлеза на бившия хотел "Плиска".  През подлеза може да се влиза и излиза само от едно място и не е затворен за преминаване. Точно до него, от страната на хотела, има голям изкоп, който е за асансьорна шахта, видя репортер на Topnovini.bg.

"Тук ще има асансьор, сега сме изкопали само шахтата. Ще сменяме е стъпалата на подлеза", обясниха работниците. И в големият пек, около 14 часа на обяд, те не спираха да работят. За съжаление обаче те няма да подменят мазилката, която е цялата надраскана с всевъзможни глупости. "Сигурно след нас ще продължи ремонта от други колеги, по подлезът ще стане като нов, предположиха те.

Подземният тунел до бившия хотел "Плиска", които свързва двете старни на Цариградско шосе  е един от най-натоварените в София.  Ежедневно през него преминават хиляди, тъй като от това място минават автобусните линии за всички части на столицата. Ремонтът му е във връзка с европредседателството на България през 2018 г. А и там досега нямаше условия за достъп на хора с увреждания. 

 

Удобствата, които ще създаде Столична община вероятно са свързани и със Стратегията за достъп до градска среда. Документът вече е изработен, минава през комисиите на СОС за обсъждане и вероятно през есента  ще влезе на сесия за приемане.

Във връзка със стратегията и европредседателството Столична община вероятно ще сложи асансьори и ще ремонтира, и други възлови подлези в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама