Малта дарява линейка и рентген на общинската болница във Велинград

15:07, 26 юни 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малтийският хуманитарен орган ще дари линейка за хемодиализа и рентген на общинската болница във Велинград. Желанието за подаръка се разбра при гостуването на посланици в община Велинград, в края на миналата седмица. Дипломатите бяха посрещнати от кмета на града д-р Костадин Коев по стар български обичай.

На работната среща в СПА столицата на Балканите бяха посланик Камило Дзуколи-представител на Малтиийския хуманитарен орден, тайванският посланик в Атина Шерман Куо, Богдан Паташев- ръководител на мисията, Камен Алексиев- административен директор и председател на Надзорния борд, г-жа Куо, Евгения И Чин, сътрудник в посолството и Пати Лин, директор на  тайвански търговски център.

На срещата бяха обсъдени бъдещо сътрудничество и партньорски отношения в областта на културата и туризма. Посланикът на Тайван покани кмета и екипа му да гостуват в неговата държава. Идеята е за обмяна на опити побратимяване с град в Тайван, който също като Велинград има много минерални извори, казаха пред topnovini.bg от община Велинград.

Чуждестранните дипломати бяха запознати с минералните и лековитите извори в града и благоприятните климатични условия за туризъм през цялата година. На срещата не бяха обсъждани варианти за чужди инвестиции в града, но вероятно това ще стане на по-късен етап от разговорите, обнадеждени са в община Велинград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама