Очакваме Годо за последен път този сезон

15:58, 26 юни 17 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Режисьорският дебют на Деян Донков по емблематичното произведение на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“ ще бъде представено за последен път този сезон на сцената на театър „Азарян“ на 27 юни от 19:00 часа, съобщават от театъра.

Оттам разказават, че спектакълът е вдъхновен от работата и приятелството между Деян Донков и проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.

„Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа.“ - 
казва за постановката Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър Азарян

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама