Боршош: Хаос от последните 2 месеца заплашва да провали ремонта на НДК 

20:03, 26 юни 17 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на НДК Мирослав Боршош, който оцеля при управлението на служебния кабинет и по специално под ръководството на Деница Златева днес бе сменен. Наследи го Борислав Велков. Рокадата направи министър Лиляна Павлова, след като ремонтът на Двореца бе проверен от инспектората на МС.

Според Боршош уволнението му е, защото отказал да подписва нови обществени поръчки. Ето както написа уволненият директор в профила си във фейсбук:

"Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за Председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона. Не намирам за допустимо тези процедури – важна част от подготовката на България за Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г – да се провеждат на фона на безпрецедентна атака срещу Националния дворец на културата.

Не приемам да се поставя под съмнение доброто управление на Двореца при положение, че промяната на НДК е безспорна и видима за всички.

Хаосът, който цари през последните два месеца при управлението на целия процес по подготовка на Българското председателството на Съвета на ЕС заплашва да го провали. Аз отказвам да участвам в това и няма да наруша принципите на прозрачност и публичност в работата на НДК, наложени през последните две години."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама