Филм разказва историята на култово българско списание от 80-те години

13:31, 27 юни 17 / Култура 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмът „Дъга -разкази в картинки“, преoставящ историята на култовото детско списание от 80-те, ще бъде прожектиран в Дома на киното в София днес от 18:30 часа.

Всичко започва, когато Леонид Йовчев се опитва да намери първия брой на „Дъга“ - любимото комикс списание от неговото детство. Лентата изследва един културен феномен. В разгара на социализма – през 1979 година в България се появява детско списание, пропагандиращо западно влияние – комиксово изкуство. Това списание съществува повече от десет години и огромният му, тираж - 300 000 се изкупува до последната книжка.“, разказват авторите на филма и допълват:

„Списание „Дъга“ е единствено по рода си издание, не само в България, а в целия бивш Социалистически блок. Някои от сериите и героите на „Дъга“ живеят и днес в умовете на хората и са оставили трайна диря в оформянето им като личности.“

На представянето ще гостува екипът на филма в лицето на режисьора Мария Николова, сценариста и продуцент Сотир Гелев, творецът и герой във филма Антон Стайков и още много от участниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама