Любимият саксофонист на Рей Чарлз ще свири пред Народния театър

15:51, 27 юни 17 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Крейг Бейли, любимият саксофонист на Рей Чарлз, ще свири с Биг бенда на Българското национално радио днес (28 юни) от 18,30 ч. на сцената пред Народния театър „Иван Вазов“. В концерта ще участва и певецът Петър Салчев. Ще бъде представен репертоар на Рей Чарлз с аранжировка на Бейли, като „Georgia On My Mind“, „I Got A Woman“ и „Come Rain Or Come Shine“. Ще бъдат изпълнени и авторски произведения на Бейли, някои от тях са написани специално за Рей Чарлз.

Входът е свободен.

Алт саксофонист, флейтист и кларинетист, Бейли е сред най-търсените музиканти в Ню Йорк заради характерния си тон и лиричен стил на изпълнение.57-годишният музикант е роден в Синсинати и от дете интерпретира госпъл, класика, соул и джаз музика. Само на 16 години и вече печели стипендия от Консерваторията на родния си град. Неговата блестяща кариера стига до музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз, който става негов ментор.

Концертът на Биг бенда на БНР ще бъде последен от един успешен сезон, съобщават от Националното ни радио. Под ръководството на Антони Дончев бяха изнесени много концерти в столицата и страната, и при участието на много български и чуждестранни солисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама