Борисов взима НДК от Павлова, прехвърля го на министъра на културата Боил Банов

16:55, 27 юни 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уволненият вчера директор на НДК Мирослав Боршош днес отново оглави Двореца. Оказва се, че той е незаменим в ремонта за европредседателството на България през 2018 г. Само за една нощ премиерът Бойко Борисов е осъзнал колко безценен кадър и Боршош.

Борисов днес е направил среща с уволнения вчера Мирослав Боршош, министър Лиляна Павлова отговаряща за европредседателтвото и министъра на културата Боил Банов. На тази среща са уточнени и изчистени противоречията за управлението на държавното дружество "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД.

Утре на редовното заседание на МС Бойко Борисов ще внесе проект за разпореждане  за промяна на органа, който ще упражнява правата на държавата в НДК. Най-вероятно правомощията ще бъдат прехвърлени от Лиляна Павлова на Боил Банов, а Боршош ще бъде възсатновен на работа като изпълнителен директор.

Именно Боил Банов като заместник министър на културата в служебния кабинет на Огнян Герджиков изпрати писмо до Боршош, че при ремонта на НДК трябва да се спазва Закона за авторските права, които той пренебрегна.

Според запознати Борисов не е бил особено въодушевен от решението на Лиляна Павлова за уволнението. Очаква се Лиляна ПАвлова да подаде оставка след връщането му като директор на НДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама