Откриват 529 заболявания при столични ученици, след безплатни прегледи

17:27, 27 юни 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода от месец февруари до края на месец май 2017 година се е провел скрининг на очното зрение. В неговите рамки са били извършени безплатни очни прегледи на 2609 ученици от първи и втори клас в 15 общински училища на територията на Столична община, съобщават от Столична община.

Целта на прегледите е била да се осигури ранно диагностициране на очните заболявания, което стои в основата на успешното им лечение и осигуряване на нормалното физическо, умствено и психическо развитие на децата.

Със скрининговите проучвания за зрителните функции са открити навреме 529 заболявания при учениците, които са насочени за обстоен офталмологичен преглед.

Цялата кампания се е провела при изключително добра организация, с активното участие на д-р Вяра Шумналиева - главен асистент в Медицински университет София, катедра по Офталмология.

Партньори в благотворителната инициатива са били пациентската организация "Право на зрение", Софийското офталмологично дружество, организацията на евреите в България "Шалом"и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама