В София ще се проведе втори международен хайку форум 

10:34, 28 юни 17 / Култура 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 30 юни до 2 юли в София ще се проведе втори международен хайку форум. Той се организира от Столична библиотека и Хайку клуб София. 

Новото издание е продължение на проекта „Международен хайку форум София 2016“ на Столична библиотека, финансиран по Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.

И тази година той събира някои от най-изявените чуждестранни и български хайку поети и теоретици на жанра: Дейвид Ланю (САЩ), Щефан Волфшюц (Германия), Людмила Балабанова (България), Антоанета Николова (България), Йордан Ефтимов (България), Илиана Илиева (България), Елисавета Шапкарева (България), Петър Чухов (България) и др. 

 

През трите дни любителите на поезията ще могат да присъстват на различни интересни инициативи – изложба на фото хайга, представяне на антология с хайку поезия, международна конференция на тема „Хайку: реалност и отражение“, а който желае, би могъл да се включи в неделната хайку разходка из столицата, по време на която участниците ще пишат хайку стихове, вдъхновени от софийските пейзажи.

Входът за всички събития е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама