Финансови разминавания засега бавят селекцията в „Левски”

10:44, 28 юни 17 / Спорт 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полузащитник от Сърбия е най-новият вариант пред треньора Николай Митов за запълване дупките в халфовата линия на „Левски”, оставени след напускането на Мехди Бурабия, Костадиов и Де Ноойер.

Ваня Маркович бе част от полския Корона Киелце, но това лято вече е свободен агент. Поради този си статут той иска солидна заплата от “Левски”, като на този етап има разминавания, които по всяка вероятност ще бъдат изчистени след компромиси между двете страни.

Любопитното е, че Ваня Маркович е брат на бившия футболист на ЦСКА Иван Маркович. През това лято сините взеха пак като свободен агент десния защитник Милош Цветкович, който е гласен за титуляр както срещу Сутиеска утре, така и занапред през сезона.

23-годишният халф стартира кариерата си в сръбския Земун, откъдето е трансфери-ран в холандския Венло, а оттам се връща в Белград, където носи екипа на Партизан. За Корона Киелце Ваня Маркович има 51 мача, в които е отбелязал 2 гола.

За да картотекират сърбина, сините трябва да освободят квота на играч извън ЕС, което означава, че един измежду Боян Йоргачевич, Бабатунде Аденижи или франсис Нар ще остане извън борда за новия сезон.

Треньорът на „Левски“ Николай Митов се надява паралелно с Маркович шефовете от "Герена" да финализират преговорите и за португалския халф на Стрьомсгодсет Франсиско Жуниор. Норвежците отхвърлиха офертата на сините от 50 хиляди евро за правата на играча, но Митов е настоял пред Спас Русев, че този футболист си заслужава подобрено финансово предложение.

Съшевременно билетите за двубоя срещу Сутиеска не будят голям интерес сред привържениците на “сините“. На касите на стадион "Георги Аспарухов" и другите места, на които се продават пропуските, няма опашки както преди година, когато сините премериха сили срещу Марибор.

Вчера имаше проблем и във фен магазина на сектор А, като постерминалът не работеше и феновете бяха принудени да плащат в брой. Възможно е причината да са блокирани банкови сметки на клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама