Боксьорът Кубрат Пулев става лице на Всебългарския събор в Украйна

11:29, 28 юни 17 / Спорт 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Боксьорът Кубрат Пулев ще бъде лице на предстоящия Световен събор на българите на 16 и 17 септември край могилата на великия ни държавник Кубрат в днешна Украйна, с. Малая Перещепина, съобщават организаторите.

Българи-родолюбци от България и Украйна учредиха в края на м.г. инициативен комитет "Към Завета", който да организира предстоящия Всебългарски събор по случай 105 г. от откриването на гроба на великия българин Кубрат. Международният комитет вече бе на посещение в Украйна за срещи с местната администрация, за да подготви провеждането на Събора и изграждането на Мемориала. Родолюбци от цял свят вече правят дарения за доизграждането на Мемориалния комплекс на великия ни държавник край Полтава.

Пулев ще участва в официалното представяне у нас на Всебългарския събор в началото на юли, но вече е в Берлин, където брат му Тервел ще проведе четвъртия си професионален мач на ринга. Кобрата ще бъде в ъгъла му и ще го подкрепя в двубоя срещу хърватина Дражен Жанянин. До сега в Тервел има три мача на профиринга, три победи с нокаут, докато съперника му е с 32 мача, 17 победи, 16 с нокаут.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама