През целия юли операта в София излиза в парка

14:15, 28 юни 17 / Култура 25 946 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

За осма поредна година „Софийска опера и балет“ обединява силите си с Военна академия „Г.С.Раковски“, за да подари на своите почитатели вълнуващи летни вечери, изпълнени с звуците на някои от най-добрите ни класически произведения, съчетани с прохладата на парка.

Снимка:topnovini.bg

От 1-ви до 17-ти юли любителите на оперното изкуство ще могат да се насладят на „Зорба Гъркът“, „Дон Кихот“, „Пепеляшка“ и „Парсифал“. Най-малките също не са пропуснати от организаторите и за тях са предвидени „Жар-птица“, „Петрушка“, „Трите прасенца“, „Вълшебната флейта“ и други.

„За нас е чест да домакинстваме на Софийска опера и балет“ и наред с патриотичното възпитание и обучение, което провеждаме да участваме и в културния календар на столица.“ -заяви полковник Димитър Ташков – заместник-началник на Военната академия.

Снимка:topnovini.bg

Най-силно вълнение в публиката предизвикват „Зорба Гъркът“ и „Вълшебната флейта“, които за поредна година не излизат от лятната програма, заради огромната любов на публиката към тях.

Организаторите успокоиха всички любители на оперното изкуство, че въпреки че билетите се разпродават изключително бързо, все още има такива и , ако побързат, може и да успеят да си вземат такива.

Специален акцент в програмата ще бъде концерта, с който ще отбелязана 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

„180 години от раждането на Левски ще бъдат отбелязани и по друг начин, но тук на сцената във Военна академия, изкуството също ще даде своя принос.“- казазаместник-кметът на София Тодор Чобанов.

Снимка:topnovini.bg

Вера Петрова -заместник директор на „Софийска опера и балет“ открехна завесата и за това, което предстои през следващия сезон, а именно гостуването на родната ни опера в „Болшой театър“

Предстоящите концерти в тазгодишното издание на „Опера в парка“ бяха обявени на специална пресконференция, на която присъствах.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама