Благотворителна фотоизложба събира средства за уязвими социални групи

15:23, 28 юни 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителната изложба „Помогни ни да пораснем“ събира в себе си снимки, направени от хора, които се борят със зависимостта си към различни психоактивни вещества. Тя ще бъде открита на 4 юли от 18:30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ в столицата, съобщават организаторите на събитието.

Откриването ще бъде с представяне на живо на двама изключително интересни изпълнители – ЕфаСупертрамп (Уелс) и Илко Биров.

„Ефа идва от Кардиф и носи със себе си авторски фолк-пънк песни с оргомен заряд, поднесени с нейната китара и завладяващи текстове на английски и къмрайг – уелският език, идващ от келтите. Илко Биров е един от най-активните и интересни акустични изпълнители в София. Роден в Пловдив и израснал в Канада, днес Илко създава оригинални песни с корени в блуса и магнетичен вокал.“ - съобщават създателите на изложбата.

Проектът е плод на усилията на няколко организации, между които и ателие „ФотоФози“към рехабилитационна програма „Солидарност”. От самото си създаване те подкрепят терапевтичния процес на хората в рехабилитация и в прехода им към адаптация и реализация в живота след процеса на лечение.

„Досегът с фотографското изкуство дава на много от тях нови перспективи и помага да разгърнат своя потенциал в една нова и градивна дейност. Със своята изложба „ФотоФози” подкрепя дейността на „Къща Посока”, която като безплатна социална услуга се ползва и от най-голяма нужда от обществена и дарителска подкрепа. Изложбата е част от кампанията „Помогни ни да пораснем”, с която набираме средства за затвърждаване и разширяване обхвата на услугите, които центърът предлага на тази така уязвима социална група.“- казват от „ФотоФози”

Рехабилитационна програма „Солидарност“ и къща „Посока“са двете звена на Сдружение „Фракарита България“, които работят пряко с хора със зависимост или проблемна употреба на психоактивни вещества.

Изложбата може да бъде видяна в рамките на един месец от откриването й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама