Велосипедисти: Държим цялото общество да се съобразява с нас, както ние се съобразяваме с него

16:13, 28 юни 17 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Велошествието „Критична маса“ ще се проведе за 11-ти път в столицата. Предстоящото издание ще бъде открито на 30-ти юни в 19:00 часа пред пилоните на НДК.

Критична маса е социално вело-събитие, целящо да припомни на всички останали, че ние също сме участници в движението. Призоваваме всички велосипедисти, както и велоклубове, да се включат и разпространяват събитието, за да достигне наистина критичната маса, нужна за промяната, която търсим.“ -казват организаторите.

Събитието този път е под надслов „Критична маса отива на кино“ и кани любителите на колелата да изгледат заедно тематичната лента „Bikes vs Cars” 

„Държим да напомним на шофьорите да не паркират на велоалеите така, както ние не си оставяме велосипедите по средата на улицата. Държим също така да им напомним, че са длъжни да пазят водачите на двуколесни ППС-такаквито са велосипедистите.“- казват още създателите на инициативата и призовават:

Уважаеми шофьори, моля, оставяйте повече разстояние при изпреварване! Двуколесните ППС-та нямат стабилността на четириколесните.“

Велосипедистите се обръщат със молба и към пешеходците, на които напомнят, че велоалейте не са тротоари и не следва да се върви по тях.

„Държим органите на реда да подхождат обективно към инциденти, включващи велосипедисти. Държим институции, кметове и фирми-изпълнители да си вършат коректно работата, изграждайки адекватна вело-инфраструктура, както и поддържайки я в последствие. И то не само предизборно. Държим цялото общество да се съобразява с нас така, както и ние се съобразяваме с него. Защото изборът на велосипед пред автомобил означава по-малко задръствания, по-чист въздух и по-здравословен начин на живот.“ - завършват велосипедистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама