Граждани от столичния район "Подуяне" са се свързали с общинския съветник от БСП Николай Николов с молба за помощ при разрешаване на проблем с осветлението в междублоково пространство. От години живеещите в шест блока в квартал "Левски-Г" са принудени да се справят, както могат, защото липсва улично осветление.

"Потърсиха ме за помощ. Посъветвах ги да си направят Инициативен комитет, а след това да стартират подписка", обяснява Николови допълва: "В неделя вечерта за по-малко от два часа събраха около 350 подписа. Гражданите настояват да бъде изградено улично осветление, да бъде ремонтирана уличната пътна инфраструктура и детската площадка между блоковете. Когато разбраха, че съм общински съветник, започнаха да ми показват още проблеми в района. Зелените площи не са почиствани от години, пълно е с бурени. На детските площадки стърчат железа, плочките са разбити, няма кошчета за боклук... Улиците са с обратна денивелация и когато вали дъжд се образуват езера".

Николай Николов добави, че гражданите от квартал "Левски-Г" ще внесат подписката в Столична община.

"Хората са недоволни от кмета на района, защото се оказва, че тя е забавила изграждането на осветлението", коменитра още социалистът, който очаква бърза реакция от страна на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова, заместника й по транспорт Евгени Крусев, главния архитект на София Здравко Здравков и кмета на район "Подуене" Ева Митова

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно