''Алея на книгата'' стартира днес в София

18:23, 12 сеп 17 / Култура 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътуващото книжно изложение започна днес и ще се проведе до 17 септември в центъра на София в пешеходния участък на бул. „Витоша“ – от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Гладстон“.

Авторът на „Български рози” и „Партиен дом” Георги Тенев ще представи новия си сборник с разкази „Жената на писателя” на 14 септември от 19:00 ч. в специално обособения Литературен кът!

 На 15 септември от 17:00 ч. Елица Георгиева ще запознае читателите с дебютния си роман – „Космонавтите само минават”, който, по ирония на съдбата, предизвика фурор първо във Франция!

 18 шатри ще приютят над 50 български издателства, а Литературният кът ще предложи разнообразна културна програма, която включва премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

 Тази година партньори на организатора на събитието – Асоциация „Българска книга“, са БНТ и кампанията „Прозорец към Родината“ и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за българските училища в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама