Откриха новата сграда на Софийския районен съд

11:49, 18 сеп 17 / Политика 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В присъствието на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и на премиера Бойко Борисов беше открита днес новата сграда на Софийския районен съд, предаде БНР. Сградата се намира на столичния булевард «Скобелев».

Наказателни съдии и прокурори вече ще правораздават в така нареченото «Военно НДК».

Днешното откриване е предшествано от десетгодишна строителна сага. Върху това и акцентира в речта си премиера Борисов, който призова журналистите да си спомнят как е изглеждала сградата, преди да бъде взето решението да се прехвърли Наказателното отделение на Софийския районен съд и прокурорите, които работят по наказателните дела. Според Борисов това е била една компрометирана сграда, която благодарение на парите, дадени от правителството, е в модерния вид, в който се намира сега. Нещо повече – той говори дори за корупционна компрометирана схема, по повод, на което от БНР зададоха въпрос към главния прокурор дали би се самосезирал от казаното от министър-председателя и би проверил какво се случва около тази сграда през годините.

Отговорът на Сотир Цацаров беше, че Прокуратурата не работи по премиерски речи.

Ремонтът на сградата е погълнал милиони, както заради сложното реконструиране, така и заради много аварии. Продължителността е функция на куп административни неуредици, провокирали два протеста пред Висшия съдебен съвет и оставката на председателя на съда Методи Лалов и неговия екип, предават още от сайта на БНР. Що се отнася до резултата от милионите, отпускани с различен интензитет от 2007 година насам, той е модерна сграда с 35 съдебни зали – всички те, оборудвани за разпит на защитени свидетели и с достъп, диференциран за прокурори, съдии, служители, подсъдими, адвокати и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама