Кино и изложба в едно за софиянци на 29 септември

12:10, 24 сеп 17 / Култура 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната художествена галерия и София Филм Фест със съдействието на Австрийското посолство се обединяват за обща инициатива, която да предостави на аудиторията едно изключително специално преживяване – кино на открито и изложба в една и съща вечер!

Картините на Едуард Хопър ще оживеят във филма „Шърли: Представа за реалност”, който ще се прожектира на поляната зад Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (бул. Черни връх №2), филиал на Националната галерия.

Прожекцията е на 29 септември (петък) от 19.30 часа, а вратите на музея ще бъдат отворени до 22:00 часа за посетители, които могат да разгледат и изложбата на Боряна Росса – „Обогатен реализъм”.

Темата и на филма, и на изложбата е пряко свързана с допълнителните измерения на реалността около нас. Във филма „Шърли: Представа за реалност”, това са картините на Едуард Хопър, които оживяват и разказват история, визуализирана изцяло в естетиката на художника. Изложбата на Боряна Росса „Обогатен реализъм” пък носи различните формати на изразността чрез технологиите, характерни за съвременния свят”, сподели Надежда Джакова, куратор на изложбата и завеждащ филиала на Националната галерия.

Събитието се осъществява с подкрепата на Австрийското посолство и е с вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама