Оркестърът за народна музика на БНР ще открие новия концертен сезон на 6 октомври в зала „България“

17:25, 03 окт 17 / Култура 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио ще открие новия си сезон с концерта „Вокално-инструментални картини“ на 6 октомври, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. 

Диригентът Димитър Христов е подготвил музикално преживяване, което съчетава виртуозните инструментални изпълнения и топлината на женските гласове. Специално участие в концерта ще вземе хорът на ансамбъл „Филип Кутев“ с диригент Георги Генов.

Програмата предлага класически творби на Филип Кутев и Коста Колев, както и  съвременни произведения на Красимир Кюркчийски, Георги Андреев, Георги Генов и др. За пръв път публиката в зала „България“ ще чуе  „Отново в Стария град“ на Димитър Трифонов и „Синаговски танц“ на Ангел Димитров – победител в тазгодишния конкурс „Нова българска музика в 7/8“ и носител на наградата на публиката в него.

Билетите за концерта са в продажба в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн.

Входът e свободен за ученици от музикалните училища и за студенти от НМА „Панчо Владигеров“, АМТИИ – Пловдив, Департамент „Музика“ на НБУ и специалност „Музика“ във ФНПП на СУ „Св. Климент Охридски“ срещу представена ученическа или студентска карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама