Премиера на детска книжка днес в НДК

09:10, 14 окт 17 / Култура 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на октомври излезе от печат новата детска книжка "Планетата на дядовците". От нея ще разберем къде отиват дядовците и бабите, когато остареят съвсем. 
Издателите ни канят днес от 11 часа в столичното Студио 5 (НДК, вход А3), за да пожелаем на добър час на тази важна, топла и забавна история. Входът е свободен.

Великолепно написана от Здрава Каменова и прекрасно илюстрирана от Ирина Василева, тази тайна история е пълна с изненади, круши, стъпки в снега и падащи листа, битка със слънцето, говорещо червейче, летящи кюфтета, бонбони против остаряване, ченета и реактивни обувки. В нея има малко сълзи и много смях, едно куче и едно момче и един отлетял дядо. Това е една нежна приказка за порастването, която поднася темата за раздялата с любимите ни възрастни и уморени хора с оптимизъм и фантазия и очакване за нова среща, защото никой никога не си отива завинаги.

Здрава Каменова е утвърден автор на театрални пиеси. Тя е носител на националната награда за драматургия Иван Радоев 2012 г.,  ИКАР за драматургия 2012 г., ИКАР за куклено изкуство за 2005 г., има номинация за драматургия ИКАР 2015 г.. Нейни текстове  са превеждани на френски, немски и английски език и са представяни на международни форуми. През 2015 г. излезе от печат и първата ѝ детска книга"Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта", а през 2016 г. - „Чорапът, който промени света“. "Планетата на дядовците" е третата книга на Здрава Каменова, като и трите излизат с подкрепата на Столична програма „Култара”.

Ще чуете откъси от книжката прочетени от любими актьори Ангелина Славова - актриса от сериала Откраднат живот, Константин Икономов - актьор от Сатиричния театър и Моника Митева - позната от екрана на Нова телевизия. Децата ще имат възможност да оцветят илюстрации от книжката заедно със самата художничка, да се запознаят и с писателката, както и да похапнат круши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама