Разбиха и ограбиха клуба на БСП в "Красно село"

12:05, 04 дек 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клубът, в който се помещава Районният съвет на БСП в "Красно село" е бил разбит и ограбен през нощта на събота срещу неделя. Това съобщи председателят на социалистите в столичния район Николай Николов, който е и общински съветник. Бандитите са откраднали два настолни компютъра, лаптоп, усилвателна уредба, принтер, микрофони и други по-дребни електронни уреди. Всички врати и помещения на района са разбити и разхвърляни, както и двете метални каси с документи.

"Най-вероятно са търсели пари, коментира Николай Николов след огледа с пристигналите на мястото полицаи. - От два месеца правим ремонт, сложихме нова дограма, от която всъщност крадците са влезли и в момента ремонтираме покрива. Клубът е и моя приемна като общински съветник и постоянно има хора. Предполагам, че ремонтните дейности и постоянният поток от хора са накарали крадците да си мислят, че държим много пари в клуба. Разбира се, не държим никакви пари там. В двете метални каси бандитите са открили единствено документи и партийни книжа".

Престъплението е извършено с изключителна наглост и арогантност. "Явно недоволни от малката плячка, която са успели да отмъкнат, на една от стените крадците са надраскали нецензурни думи по адрес на партията, коментира още Николай Николов. - Полицаите от 6-о районно, както и от СДВР, се отзоваха веднага на нашия сигнал, взеха отпечатъци и започват издирване по опис на откраднатата техника".

Най-голямото притеснение на общинския съветник е фактът, че в откраднатите компютри има данни и информация за членове на БСП. А районната организация в "Красно село" е една от най-големите в София, наброяваща над 750 души. "Вече започваме да предупреждаваме нашите членове да бъдат внимателни относно съмнителни телефонни обаждания. Имаше и документи и информация относно казуси и проблеми на граждани, както и документи на Столична община, обясни още Николай Николов. - Това посегателство срещу партията може само да ни мотивира да работим още по-усърдно срещу несправедливостта и беззаконието в държавата".

 


 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Charlespem 08:39, 07 ное 20

Новосибирск възстановяване на вани веднага

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама