Нецензурен надпис се появи на фасадата на храм-паметник „Св. Александър Невски“

09:44, 05 дек 17 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нецензурни думи изрисувани със спрей грозят храм-паметника на културата от няколко дни. Част от текста съдържа призив да се легализира марихуаната. Софийските граждани алармираха местните медии, включително Българската национална телевизия. В резултат на това органите вече предприемат нужните мерки.
Стефан Калайджиев, който работи в катедралата, каза пред БНТ, че служители са се опитали да изтрият графитите с разтровиртел, но без успех. От столичен инспекторат обявиха, че ще се погрижат за проблема, изтривайки грозното послание, както и да се установи извършителят на подлото деяние. 
Оказва се обаче, че катедралата се нуждае от нещо повече от премахването на изрисуваните нецензурни думи. Системата за отводняване на сградата трябва да бъде реновирана, а на този етап стените на  сградата са постоянно мокри и се образува мухъл.
Планираното обновяване бе отлагано няколко пъти, защото тазгодишният държавен бюджет не включва необходимите средства. Приемиерът на България – Бойко Борисов наскоро заяви, че ще намери начин да отпусне необходимата за ремонта сума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама