Премиерът ще открие форум на българското правителство и на Световната банка за регионалната интеграция на Балканите

07:30, 07 дек 17 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Световната банка ще открият утре форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани.

На конференция в Националния дворец на културата по покана на българския премиер ще бъдат косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна Гора Филип Вуканович, министър-председателите на Албания Еди Рама, на Република Македония Зоран Заев, и на Сърбия Ана Бърнабич, както и заместник министър-председателят и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович. Във форума ще участва и комисарят за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан.

Във фокуса на дебатите между лидерите на Западните Балкани ще бъдат възможностите за засилване на европейската интеграция в региона и реализацията на общи инфраструктурни проекти, какъвто е един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама