Ледената пързалка отвори врати за трета поредна година в София

11:45, 12 дек 17 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектът е част от изграждането на парк "Възраждане и представлява: Открит Многофункционален спортен комплекс, който се простира на площ от 23 897 кв.м. В него са разположени: 4 игрища за мини футбол  - изкуствена трева; 3 игрища за тенис на корт - изкуствена трева, игрище за плажен футбол / плажен волейбол, игрище за баскетбол, игрище за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 бр. тенис маси, мини игрище за деца/джитбол, детска площадка и открита ледена пързалка, с площ от 800 кв. м. и капацитет до 200 ползватели едновременно. Пързалката е алтернативна възможност за избор на спортни занимания през зимния сезон.

Дружеството реализира проекта, чрез финансов инструмент JESSICA  - „Фонд за устойчиво градско развитие” ЕАД.

Тази година, Дружеството в стремежа си да предлага високо качество на предлаганите спортни услуги в комплексите и конкретно за ледената пързалка, закупи  специализирана  машина тип „ ролба”, за обработка на леденото поле.

От 01 декември 2017година, пързалката отвори врати за ТРЕТА поредна година, като предлага на любителите на карането на кънки, от всички възрастови групи прекрасни условия за пързаляне, в открита паркова среда. В изпълнение и на социалната политика на Столична община, насочена към спорта в свободното време за малки и големи, Ръководството на Дружеството утвърди атрактивни цени: - 4 лв. /1,5ч. ползване на пързалката; 3 лв. – наем кънки /1,5ч. и 5 лв./30 мин. – индивидуална работа с инструктор, и е обезпечена с 90 чифта кънки /разновидност от номера, за всички възрасти/.

Също така,  сутрин  от 08:30 – 09:30 часа, децата от детските градини, както и учениците от общинските и държавни училища – срещу ученическа карта ще ползват съоръжението безплатно. През останалото време сесиите за ползване на пързалката ще бъдат по 1,5 часа.

За желаещите да се докоснат до магията на кънките, както и за доброто настроение на пързалката отново ще се грижи персонал от инструктори, както и служители – поддръжка на спортното съоръжение. Пързалката предлага и чудесни възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

За своята „детска” възраст, пързалката се радва на голям интерес от всички възрастови групи – преминахме през цифрите –1 700, 4 700 посетители на сезон. Превърна се в място за празнуване на рождени дни – на леденото поле, инициативи като „Живей активно” - която е част от програмата за популяризиране на масовия спорт,  предложение за брак, филмови продукции, спортни празници за детски градини, училища, центрове за работа с деца и други интересни проекти.

Основната концепция на проекта е да предлага условия за спорт, целогодишно на цялото семейство и всички възрастови групи. За всеки да има разнообразен избор от популярни спортове. Както и възможности за индивидуално или пакетно ползване на спортните активности.




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама