Александрина Пендачанска отбелязва 30 години на сцената с концерт-спектакъл в НДК

13:00, 21 яну 18 / Култура 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мултимедиен концерт-спектакъл „Това съм аз“ и музикален празник за всички почитатели на оперното изкуство ще поднесе световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска на 2 април от 19:00 часа в зала 1. Събитието, което е изцяло продуцирано от НДК, ще отбележи 30-годишния творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1 през 1978 година, който включва над 70 роли от предкласиката (Попея, Агрипина) до музиката на 20-ти век (Саломе, Кризотемис), от Белканто и Верди (Семирамида, Ермионе, Сомнамбула, Елизабет II, Луиза Милер, Еболи) до Бетховен (Фиделио) и Вагнер (Кундри), от колоратурен сопран (Царицата на нощта) до мецосопран (Кармен). С гастроли на най-големите световни музикални сцени, с изпълнения под палката на най-признатите диригенти на своето време, с високо оценени записи на Моцартовите опери на Рене Якобс за Хармония Мунди, наградени с множество награди, сред които BBC Music Magazine Award, Gramophone's Editor Choice, две номинации за Грами за най-добър класически албум и най-добър оперен запис Александрина Пендачанска е безспорно един от най-признатите гласове на своето съвремие.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли в репертоара й.

През 2015 г. оперна дива направи забележително дългоочакваното си завръщане в зала 1 на НДК, давайки официален старт на 29-ото издание на Новогодишния музикален фестивал (НМФ). Ценителите на оперното изкуство  преживяха изключителен концерт под диригентството на Сперанца Скапучи от Италия и съпровода на оркестъра на Държавна опера – Пловдив.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цените от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама