Ученици ще раздават прегръдки по повод Международния ден на прегръдката

08:00, 21 яну 18 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ ще раздават прегръдки на софиянци по повод Международния ден на прегръдката.

Инициативата ще се проведе днес, от 13:00 часа, като в рамките на три часа ученици от гимназията ще раздават прегръдки на случайни минувачи. Маршрутът ще започне от бул. „Витоша“ 9, ще премине по бул. „Витоша“ до НДК и ще завърши в мол „Парадайс център“.

ПГАВТ „А.С. Попов“ има функционираща система за ученическо самоуправление от 2010г, която през последните месеци бе подкрепена от ERP Academy. Комисия „Проекти и Благотворителност“ към училището планира, разработва и осъществява анкетни проучвания и допитвания с цел изследване на мнението на учениците и подобряване на училищният климат. Учениците организират и реализират различни проекти с цел развитие на социалната общност в училище, благотворителни кампании за подпомагане на нуждаещите се,  материално или емоционално.

Чрез кампаниите си младите хора са събирали средства за дом за медико-социални грижи за деца „Света София“, дом за временно настаняване на сираци в жк. Захарна фабрика, за ученици в тежко финансово състояние от ПГАВТ „А.С. Попов“ и други. Тази комисия популяризира и доброволчески дейности, разпределя адекватно и рационално даренията. Организират се и различни други инициативи като например подхода „Предай нататък“, чиято цел е изграждане на толерантност и изграждане на приятелски отношения между ученици и учители.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама