Малкият Моцарт в Балната зала на Двореца

08:45, 21 яну 18 / Култура 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малкият Моцарт в Балната зала на Двореца с музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР.

Точно на рождения ден на Моцарт с втория концерт от поредицата „По следите на таланта“ гост-солисти и музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР ще ни разкрият света на гениалния композитор.

На 27 януари , събота от 10:30 ч. и от 12:30 ч., в Балната зала на Двореца на пл. „Александър I“, голямата надежда 10-годишният Ивайло Василев и прекрасната пианистка Гергана Несторова ще се превъплатят в ролите на малкия Моцарт и неговата любима сестра Мария Анна Моцарт („Нанерл“).

Гид в това музикално пътуване във времето ще е актьорът Стоян Младенов, който ще обясни какво е рондо, струнен квартет, валдхорна, дует и др. Актьорът и музикантите ще поведат зрителите с усмивка по следите на таланта на Моцарт и Хайдн в един музикално-театрално пътешествие в класическата епоха. Режисьор на концерта „Усмивката на Моцарт“ е Елза Лалева.

Билетите са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени предварително на касата на Рекламно-информационния център на БНР (бул. Драган Цанков № 4), както и в Двореца (Националната галерия) в деня на концерта. Онлайн резервации на имейл tsvetanova@bnr.bg. Билетът важи и за експозицията на Националната галерия.

Входът за деца до 12-годишна възраст е свободен.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама