Софийска болница харчи хиляди за болна пациентка, получава 420 лева от НЗОК

11:35, 07 фев 18 25 588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на януари жена на 43-годишна възраст заболява от изключително тежка и рядка инфекция. Тя постъпва за лечение в УМБАЛ "Св. Анна" в критично състояние. След проведеното многостепенно лечение, жената вече е без опасност за живота. От болницата обаче сигнализират, че лечението на пациента струва в пъти повече от сумата, която заведението ще получи от Здравната каса по клинична пътека.

Болната постъпва в болницата на 29 януари с аеробна и анаеробна инфекция, в областта на двете очни орбити и очите с иридоциклит. До момента само за антибиотици, мониторинг и консумативи в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са вложени 4 200 лв. След прехвърляне в Клиниката по Лицево-челюстна хирургия са вложени още 3 070 лв. От болницата посочват, че има и допълнителни утежняващи обстоятелства - за лечение на такъв тип болни се изисква и задължително изолиране в самостоятелна стая. Като се има предвид, че лечението все още не е завършено, общата сума на разходите вероятно ще надмине 10 000 лева.

Жената е приета по клинична пътека 228 в Клиниката по Лицево-челюстна хирургия, а след завършването на лечението болницата трябва да получи от Националната здравоосигурителна каса сумата от 420 лв., обясняват от болницата.

Преди да отиде в "Св. Анна" жената е била в друго заведение. Тя веднага е била настанена в реанимация и по спешност е стартирана тройна антибиотична терапия с най-съвременни антибиотици, които единствени могат да влияят на този тип тежки инфекции.

Микробиологичните изследвания доказват че жената има стафилококова и стриптококова инфекции, които освен че са изключително опасни водят и до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето. Към момента жената вече е извън опасност за живота, но предстои допълнително лечение и пластично възстановяване на лицето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама