Александрина Пендачанска в ролята на Виолета от „Травиата“ в зала 1 на НДК

16:00, 11 фев 18 / Култура 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска ще се превъплъти в образа на Вердиевата Виолета от операта „Травиата“.  Специално за зрителите в зала 1, оперната певица е подбрала репертоар, включващ още ария на Агрипина от едноименната опера на Хендел, ария на Графинята от „Сватбата на Фигаро” и ария на Електра от „Идоменей“ на Моцарт, както и ария на Ермионе от Росини.

Със своите 70 роли и 30 години на сцената, Пендачанска ще отпразнува творческия си път на певица на 2 април от 19:00 часа в зала 1 с мултимедийния концерт-спектакъл „Това съм аз".

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

За мен е изключителна радост и чест да работя с артист от тази величина“, споделя диригентът Мартин Пантелеев и не крие вълнението си от предстоящия концерт. Той е работил с повече от 30 оркестри, сред които се нареждат Берлинските симфоници, Английския камерен оркестър, Камерния оркестър на Концертгебау, Нидерландски симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Шлезвиг-Холщайн, Северозападна немска филхармония (Nordwestdeutsche Philharmonie), Симфоничния оркестър на град Лече (Италия) и др. Носител е на редица престижни награди като „Златна муза” 2012, Награда за активна творческа дейност на БНР за 2013, а през 2014 е удостоен със специалната награда „Кристална лира”.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цени от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама