50 кучета от приютите на "Екоравновесие" са били осиновени през януари, съобщи директорът на ОП "Екоравновесие" Веселин Асенов, цитиран от пресцентъра на Столична община.
 
Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета. През март ще бъде проведена заедно с доброволци отново кампанията "Подари си приятел". Гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят.

През 2017 г. са осиновени общо 693 кучета, се посочва в съобщението.

През първия месец на тази година са били кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им. "За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета", заяви Веселин Асенов.

В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. Те се носят от собствениците, поради невъзможност да се грижат за тях. Само през месец януари са предадени девет кучета.

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация, информираха от Столична община.

През тази пролет ще бъде извършено преброяване на бездомните кучета. Преброяването е възложено на екипите на фондация "Четири лапи". Последното преброяване е било правено през 2015 г.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно