Евгени Крусев: Мярката "зелен билет" даде ефект в София

10:45, 12 фев 18 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Мярката "зелен билет" за борба с мръсния въздух даде своят ефект. 30 000 души се възползваха и половината са нови пътници, основно те са ползвали метрото”, каза заместник-кметът на София Евгени Крусев пред БНТ.

Относно липсата на "зелени билети" той обясни, че когато са свършвали, през деня са били зареждани контролно. „Имахме задачата да снабдим над 500 превозни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно през деня“, обясни той.

Крусев добави, че за замърсяване на въздуха се информира през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите таблата на спирката, чрез медиите и социалните мрежи.

Той отбеляза, че в борбата със замърсения въздух се включват и транспортните средства на общината. Зам.-кметът на София заяви, че всички нови превозни средства на градския транспорт са или на природен газ, или на електричество. „Не купуваме дизелови автобуси. Обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. 160 нови превозни средства предстои да се закупят. Засега има около 200 дизелови автобуси в отдалечени линии, предстои да бъдат и премахнати, но не се знае какъв е срокът“, обясни той.

Ще има реконструкции на паркове и озеленява в “Младост” и “Западен парк”. Залагат се средства за озеленяване и на междублокови пространства, уточни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама