Жители „Младост 1” в София отново протестираха - този път срещу нов строеж

12:24, 12 фев 18 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки жители на столичния квартал "Младост 1" протестрираха срещу застрояването на междублоковите пространства. Причината за тяхното недоволство е подготвян строеж зад блок 3. 

Хората са притеснени, че ако имотът бъде заграден, достъпът до градинката няма да бъде възможен. Опасяват се и от евентуално изсичане на дървета, храсти.

Собственикът на терена обясни, че ще бъде построена сграда само на два етажа и едно скосение и градинката няма да бъде засегната. Собствениците обясниха, че то е частна собственост повече от 10 години. Съгласни са и на обезщетение. Ако то не се случи, строеж ще има.

Протестиращите са категорични, че кварталът е презастроен, и искат да защитят зелените междублокови пространства.

Подробните устройствени планове трябва да се преразгледат, каза кметът на район „Младост” Десислава Иванчева, която обяви, че напълно подкрепя протеста. "Ние сме като тетрис - където има дупка, веднага излиза сграда", допълни тя. 

Предстои районната управа да търси съдействие за решение на казуса от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Протестиращите готвят протестна подписка.

По думите на районния кмет мястото до обръщалото на 76 също е продадено и ще бъде пак блок. „Това е просто абсурдно”, коментира Иванчева.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама