„Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят“ в Столична библиотека

17:30, 13 фев 18 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 14 февруари от 17:30 ч. в Мраморно фоайе, I етаж на Столична библиотека ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди. Любовна лирика в слово и цвят“ от Борислав Костов. Събитието се организира съвместно с Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ гр. Велико Търново. Входът е свободен.

Борислав Костов е завършил немската гимназия в Ловеч и висше образование в УНСС (ВИИ „Карл Маркс“) - София. Твори успешно в областта на поезията и прозата. Автор е на монографии, посветени на писателя-дисидент Георги Марков, поета Пеньо Пенев и футболната легенда Георги Аспарухов – Гунди. Носител е на награди от национални конкурси за Яворова поезия, любовна лирика, хумор и сатира.

Любопитен факт в биографията на Борислав Костов е, че той е първообраз на един от героите от култовия български филм „Вчера“, чийто сценарист е известният писател Владо Даверов, негов приятел и съученик от немската гимназия в Ловеч.

Книгата е творчески дебют в илюстрацията за Виолета Белчева. Виолета Белчева е от Варна, завършила е Втора математическа гимназия, корабен архитект, икономист и от 20 години работи в сферата на човешките ресурси във Велико Търново.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама