Движението на автомобили около НДК остава ограничено

08:00, 13 фев 18 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението около Националния дворец на културата в София днес ще бъде ограничено. Причината са мерките за сигурност във връзка със срещи част от Българското председателство на съвета на ЕС. 

Забрана за движение и престой на автомобили има на улица "Доспат" между булевард "Витоша" и улица "Баба Неделя". Също така и на улиците "Баба Неделя" и "Д-р Христо Стамболски". Ограничението влезе в сила от снощи в 20 часа и ще продължи до края на срещите на високо равнище в четвъртък, петък и събота.

В същия часов диапазон няма да може да се ползва и Мостът на влюбените между хотел "Хилтън" и НДК. От Центъра за градска мобилност предупреждават, че ще осигурят специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили.

Достъпът до самия Национален дворец на културата също ще бъде ограничен от днес до 17 февруари. Билетният център няма да работи за посетители. Временни каси ще бъдат отворени в кино "Люмиер Лидъл" до събота включително.

В НДК се събират министрите на туризма на ЕС, за да обсъдят развитието на индустрията и икономическия растеж. Основните теми, по които ще дебатират, са споделенa икономика, връзките между държавите и балканският туризъм. В рамките на българското председателство у нас пристига и турският министър на културата и туризма. Това е първата  му официална визита в нашата страна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама