Отбелязват една година от началото на протестите срещу мръсния въздух

08:30, 13 фев 18 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Навършва се една година от началото на протестите срещу мръсния въздух в София в столичния квартал "Красна поляна". Жителите на квартала ще излязат за пореден път, за да покажат недоволството си от мръсния въздух в столицата. Протестът е от 19 ч. на бул. "Мушанов" и ул. "Добротич".

По време на протеста ще започне и събиране на подписи за петиция до омбудсмана Мая Манолова. "В нея ще поискаме рестарт на преговорите от миналата година и подновяване на диалога със столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата “Селище на строителя”, чрез посредничеството на омбудсмана”, казват организаторите.

Те посочват, че ще настояват за три основни неща. Първото е проект за решение на Столичен общински съвет с който да се определи краен срок за премахване на Виетнамските общежития. Сред исканията са им и план за усвояване на освободения терен съобразен напълно с волята и съгласието на живущите в район "Красна поляна", съобщи БГНЕС.

В продължение на една година район “Красна поляна”, наброяващ 68 000 души, протестира срещу мръсния въздух и безхаберието на институциите, казват организаторите и заявяват: Борбата ни продължава!".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама