Военноисторическият музей с образователни програми за Апостола

09:00, 17 фев 18 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре от 10.30 и от 14.00 ч. Националният военноисторически музей представя на своите посетители безплатно най-успешната си образователна програма - „Васил Левски – вчера и днес“ по повод 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски. 

Образователната програма по интересен и увлекателен начин представя идеите и делото на Апостола като нов етап в националноосвободителното движение, как той присъства в спомените на съвременниците си и какво е наследството, което ни е завещал.

Посетителите ще могат да обогатят своето преживяване в музея, като разгледат и богатата на ценни експонати експозиция, в която ще се докоснат до малкото запазени вещи на Дякона, които НВИМ има честта да съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на музея.

В деня, в който отдаваме своята почит към Апостола на свободата – 19 февруари (понеделник), музеят ще работи извънредно от 10.00 до 18.00 ч.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама