Разширяват „зелената зона” в София най-рано в края на юни

14:54, 14 фев 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разширяването на “зелената зона” за паркиране в София в горната част на квартал "Лозенец", кварталите "Крива река", "Зона Б 5", "Зона Б 18", участъци от район "Оборище" и други ще влезе в сила най-рано в края на юни. Това стана ясно на заседанието на Транспортната комисия към Столичния общински съвет. На него бяха обсъдени исканията за разширяване на зоната на районните кметове на "Лозенец", "Оборище", "Възраждане" и "Красно село". 

Съветниците от Комисията решиха да се подготви доклад за разширението на зоната с още около 5500 места, който Столичният общински съвет тепърва ще разглежда.

За въвеждането на зоната пък на Центъра за градска мобилност ще са нужни около три месеца, затова новите участъци ще влязат в сила най-рано в края на юни. 

Искане за “зелена зона” има и от район "Триадица". Става дума за улиците около пазара "Иван Вазов", като там предстои да се проведе обществено обсъждане. Това съобщи Румяна Милова от Центъра за градска мобилност. 

Ако общественото обсъждане в "Триадица" покаже, че гражданите искат зелена зона около пазара "Иван Вазов", вероятно то ще бъде присъединено към исканията на другите четири района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама