Пореден протест за Пирин се проведе в София

17:00, 15 фев 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екоактивисти протестираха пред Министерството на околната среда днес за около час с призива "Подари обедната си почивка на Пирин", съобщи БНР. Природозащитниците отново настояха  да бъде оттеглено решението на Министерския съвет за промяна в Плана за управление на Националния парк "Пирин".

Другото искане е да не бъдат приети промените в Закона за горите, според които ще отпадне сегашното изискване да се сменя предназначението на земята, върху която ще се изграждат или строят някои подземни или надземни инфраструктурни съоръжения като газопроводи, ски лифтове, влекове и писти. 

Константин Иванов от организацията "Фонд за дивата природа" заяви: "През 2012 г., в течение на шест месеца, хората излизаха по улиците, понеже бяха решили да направят промени в Закона за горите, които позволяват гората да бъде изсечена и се опитват да върнат отново тези поправки шест години по късно, не за друго, а да се застроява и Природният парк "Витоша", а най вероятно и много други места".

Екоактивистите избраха да протестират пред сградата на Министерството на околната среда и водите заради провежданата във ведомството среща с експерти в рамките на събитията от Българското председателство на Съвета на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама