Премиера на „Царицата на чардаша” в Музикалния театър

13:00, 24 фев 18 / Култура 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 24-ти и на 25-ти февруари  в Музикалния театър е премиерата на оперетата „Царицата на чардаша” от Калман.

В юбилейния си сезон, в който чества 100 години от началото на професионалната оперета в България, театърът кани гост-режисьори от  родината на оперетата.

За режисьор –постановчик на една от любимите оперети на българската публика е поканен Адриан Холендер от Виена, работил по оперни проекти в цял свят. За работата си тук той споделя: „В Музикалния театър се поддържа едно много високо ниво на оперетните артисти. Високо е професионалното ниво и на музикантите, хора и балета, което е много удовлетворяващо за мен като режисьор.”

Австрийският режисьор и неговото семейство имат силна връзка с България. Неговият баща -  прочутият оперен мениджър и дългогодишен директор на Държавната опера във Виена Йоан Холендер - е подал ръка в началото на творческия им път на едни от най-изявените български оперни певци.

Заради големия интерес, билетите за двете премиерни дати - 24 и 25 февруари са изчерпани, но публиката може да гледа любимата си оперета на нови три дати през март -  17-ти, 24-ти и 31-ви от 19 часа.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама