Трите деца, живели с години в изолация, са под полицейска закрила

15:48, 22 фев 18 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията постави под закрила момичетата, открити в дом в столичния квартал "Люлин", които са били държани заключени от майка си. Историята стана известна след като 86-годишният дядо на децата беше открит убит вчера следобед.

Родителите са задържани, след като майката е заподозряна за убийството на 86-годишния си баща. Той е изчезнал на 12-ти февруари. Съседи обясниха пред БНР, че възрастният човек е бил подлаган на системен тормоз от дъщеря си.

Децата, открити в апартамента, са на 14, 15 и 19 години. Те са живеели изолирани в жилището в последните години и никога не са посещавали училище. Контактували са само с родителите си. 

"Бие баща си, не го пуска да влиза, децата на училище не са ходили. Не си плаща входа. Те не плащат една стотинка. Пет човека са. Виждам като излизат с майка си и баща си с раничките – трите дечица. По цял ден къде ходят, кой ги знае?", разказва съсед пред БНР.

Най-голямото дете е момиче и сега се намира в полицейско управление в София. Двете по-малки деца са предадени на социалните служби в столицата и са настанени временно в специализиран дом. Те са и под полицейска закрила. Свидетели посочват, че момичетата са асоциални и почти не разговарят. 

Според съседите, цялото семейство е било странно. Хора от блока споделят, че има съмнения, че родителите и децата са били част от секта. 

За последно семейството е проверявано преди 7 години заради пожар във входа. Не са получавали социални помощи. Най-голямата дъщеря, която е на 19 години, няма извадена дори и лична карта, обясниха разследващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама