Адвентистите отрекоха родителите на трите момичета от "Люлин" да са техни членове

16:42, 22 фев 18 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съюзът на църквите на адвентистите от седмия ден в България съобщи в специално изявление, че родителите на трите момичета, държани в изолация в апартамент в "Люлин", не са негови членове. 

"Нещата сполетели това семейство са голяма трагедия, която ще остави отпечатък върху трите деца, техните близки, но и върху обществото като цяло", пише в съобщение до медиите Съюзът, откъдето изразяват дълбоко съжаление за случилото се с децата и техния дядо Стефан Янев.

"Във връзка с твърденията, че дъщерята Мария Янева е посещавала Църквата на адвентистите от седмия ден, заявяваме, че след направена проверка констатирахме, че нито тя, нито съпругът и са членове на Църквата на адвентистите от седмия ден и никога не са били. Напълно е възможно в миналото да са присъствали на богослужение в някоя от църквите ни в гр. София. Богослуженията ни са отворени към всички, които желаят да ги посетят", се казва в изявлението.

От там се разграничиха от действията на семейството. "Църквата на адвентистите от седмия ден има положително отношение към образованието и стимулира децата и младежите да учат", се отбелязва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама