Пращат в кризисен център децата на задържаното семейство от "Люлин"

17:01, 22 фев 18 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мярка за закрила настаняване извън семейството ще бъде предприета спрямо двете непълнолетни деца на семейството от столичния комплекс "Люлин" след изтичане на полицейската закрила над тях. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане, цитирани от "Фокус".

От агенцията уточняват, че сигналът за семейство с три деца, които не посещават училище, е постъпил в отдел „Закрила на детето“ (ОЗД) на Дирекция социално подпомагане (ДСП) - „Люлин“.

Веднага след сигнала на 15.02.2018 г. посоченият адрес на семейството е посетен от социални работници за проверка. Тъй като те не са били допуснати в жилището, е потърсено съдействие от полицията. В същото време е извършена работа за установяване самоличността на трите деца и на родителите.

Освен от полицията, ОЗД при ДСП-Люлин е потърсил съдействие и информация и от другите институции - община, регионално управление по образованието, прокуратура. Със съдействието на полицията и в присъствие на съседи жилището е отворено и социалните работници са влезли в него. В жилището не е намерен никой. От ОЗД Люлин е отворен случай за работа с двете деца. Потърсена е подкрепата на полицията за издирване на изчезналите деца. След задържането на родителите за двете непълнолетни деца е предприета мярка полицейска закрила.

След изтичането на срока ѝ те ще бъдат настанени в кризисен център, където ще им бъде оказана необходимата подкрепа. С тях ще работят специалисти както от Кризисния център, така при необходимост и други външни специалисти. Ще се направи възможното децата да бъдат записани на училище.

Със съдействието на Регионално управление по образованието и други специалисти, ОЗД ще поиска диагностика на нивото на развитие и на нивото на овладян учебен материал, за да се определи в кой клас да бъдат записани, както и да се определи евентуалната им нуждата от ресурсен учител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама