Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на убития дядо

07:30, 23 фев 18 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на 87-годишния Стефан Янев, който разкри в телевизионен репортаж, че трите му внучки са държани заключени в една стая в продължение на години от собствените си родители. Няколко дни след разкритието той беше намерен убит. Възрастният мъж е бил тормозен постоянно, твърдят съседите му.

Вчера е бил извършен следствен експеримент с един от двамата арестувани. След експеримента дошли и обвиненията към дъщерята и зетя.

Тялото на Стефан Янев беше открито на общ балкон в близост до апартамента в столичния квартал „Люлин”, в който живее семейството на дъщеря му Мария и момичетата - на 13, 14 и 18 години. Трите тийнейджърки никога не са ходили на училище, а Мария системно пребивала баща си. За това Стефан разказа в предаване по NOVA. Ден след като е направен записът, възрастният мъж изчезва и беше обявен за издирване.

В сряда (21 февруари), около 17 часа на общ балкон на втория етаж, на метри от апартамента, в който живеят Мария Янева, съпругът й Свилен и техните три деца, е открит трупът на убития Стефан Янев. Пет дни по-рано в телевизионното предаване са излъчени кадри, в които Янев подробно разказва за случващото се в семейството му. В предаването неговата дъщеря Мария Янева крещи истерично и се държи агресивно.
 
Съседи на семейството разказват, че тормозът над убития е бил постоянен. Те са подавали сигнали нееднократно срещу Мария Янева и съпруга й Свилен, но никога не са взимани мерки, защото социалните и полицията не са били допускани до апартамента.
 
От социалните служби заявиха, че сигнал е подаван само един път. Това било на 15 февруари, когато не били допуснати до апартамента. За момента полицията е задържала Мария Янева и нейния съпруг Свилен като основни заподозрени за убийството на 87-годишния мъж. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама